Ondernemingen

ONDERNEMINGEN

Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen
WINKELS

Naast 3 kledingwinkels hebben we in Congo Central al 2 apotheken kunnen openen. 

Onze eerste winkel werd geopend in Kinzundu, een heel arme regio met een gebrek aan een plaats waar kip of vis kon worden bewaard en in kleine porties worden verkocht. Door de aankoop van een frigo op mazout en het voorzien van budget voor een eerste inkoop van kip en vis kon de winkel worden opgestart. Deze winkel is een voorbeeld van een klein zelfdragend project. Met de kleine winst wordt de brandstof gekocht en worden regelmatig nieuwe voorraden ingekocht.

SCHRIJNWERKERIJEN 

We beschikken in ons gebied over grote ruimtes waar vroeger schrijnwerkerijen gevestigd waren. Dit zijn ideale leerplekken voor jongeren. Onder de deskundige leiding van vakmensen zorgden ze reeds voor tafels, stoelen en krukjes voor onze naaiateliers. Ook schoolbanken voor onze nieuwe klassen worden ter plaatse vervaardigd. In Kimpese werd een opleiding tot volwaardig schrijnwerker gestart voor jongeren. 

ZONNEPANELEN

Elektriciteit is een zeer onstabiele factor in dit immense land. In sommige parochies is er zelfs ronduit geen elektriciteitsvoorziening. Onze fraai geborduurde kledingstukken moeten echter vervaardigd worden met moderne, elektrische machines. Een dag niets doen omdat er geen elektriciteit is, is helaas schering en inslag. Daarom installeren we in snel-tempo zonnepanelen waar mogelijk. Sponsoring van Oost-Vlaanderen, de hospitaalridders uit Antwerpen, Adventsactie en het CAT maakte mogelijk dat we al op 5 parochies eigen elektriciteit kunnen produceren. Zonnepanelen zijn niet alleen ecologisch, ze komen bovendien onze gehele werking in de diverse parochies ten goede en ondersteunen significant onze projecten. Ook onze studenten in Righini hebben ondertussen de voordelen van de zonnepanelen ondervonden. In alle ruimtes beschikken ze nu steeds over energie zodat ze ook na 18 uur kunnen studeren met voldoende verlichting om zich goed te kunnen concentreren.