Over ons

ONZE MISSIE

Sociale projecten opstarten, ondersteunen en coachen
 

De Clemensactie is een vzw die zich inzet voor ondersteuning, opvolging en coaching van kleinschalige sociale projecten in Congo, vooral in de regio Kinshasa – Matadi.

De voorzet is gegeven door een aantal Vlaamse redemptoristen die het beste van zichzelf hebben gegeven om deze regio te ontwikkelen en een hoopvolle toekomst te geven. De Clemensactie gaat verder op deze weg. Nu zijn er jonge Congolese redemptoristen verantwoordelijk voor deze regio. Congolese redemptoristen die samen met hun lokale medewerkers een sociaal project indienen en dit correct opvolgen kunnen rekenen op onze steun.

Wij zorgen voor de nodige middelen en passende coaching. Regelmatig gaan onze medewerkers op het terrein deze sociale projecten bezoeken. Zo ontstaat er vertrouwen en een stimulerende wisselwerking. Ons einddoel is dat de Congolezen hun eigen lot in handen nemen en hun samenleving van binnenuit opnieuw opbouwen vooral ook met aandacht voor de allerarmsten.

BEKIJK ONZE ALGEMENE FOLDER

        VZW Clemensactie (CAT)

Sinds 2012 zet VZW Clemensactie (CAT) zich in om sociale projecten en pastorale projecten in Congo te ondersteunen. Vanuit het idee van “Samen werkt” geloven wij in de meerwaarde van intense samenwerking tussen verschillende partijen. In ons partnerschap met Congolese medewerkers focussen wij op duurzaamheid zodat onze projecten op lange termijn volledig zelfdragend kunnen worden Als organisatie zijn wij verbonden aan de Redemptorist International Solidarity, deze organisatie zamelt wereldwijd middelen om sociale en pastorale projecten, verbonden aan de redemptoristen te ondersteunen. 

Lees meer

Pastorale actieteam (PAT)

Het pastoraal actieteam of PAT is een groep vrijwilligers die regelmatig samenkomt om vernieuwende pastorale projecten die aansluiten bij de spiritualiteit van de redemptoristen te ondersteunen. Duurzame en sociale inzet moet altijd gedragen worden door waarden, geloof en vertrouwen. Een eerste project dat we hebben gesteund is de aankoop van een “mixer” om beeld en geluid op te nemen voor een recent opgerichte jongeren band bestaande uit drie redemptoristen. Ze maken cd’s, dvd’s en geven concerten. Met de winst steunen ze de schoolopleiding van kwetsbare jongeren.

LEES MEER

COÖRDINATIETEAM CONGO (COTE)

Het COTE onderzoekt mogelijkheden en neemt initiatieven om de organisatorische ruggengraat van onze Congolese medewerkers te versterken. Via vorming, opvolging, patrimoniumbeheer en kleine investeringen werken we stap voor stap aan dit objectief.

LEES MEER
contacteer ons

WIL JE GRAAG MEEWERKEN OF ONS STEUNEN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *