Visvijvers leeggemaakt in Kinzundu

Kinzundu is een zeer arm stadje niet ver van Kimpese.  P. Moïse is de bezieler van de lokale gemeenschap. Dankzij de steun van de Clemensactie is hij gestart met een verbeterproject van de verbindingswegen, het verder uitbouwen van de schrijnwerkerij en het opstarten van een klein naaiatelier. Ook is er bijna twee jaar geleden een visvijver project gestart. De oude bestaande vijvers werden uitgekuist en er werden kleine visjes op gezet. De eerste vangst was mislukt om men niet de juiste visjes had uitgezet. Maar de tweede keer is het gelukt. Men heeft in september een mooie opbrengst kunnen halen van grote voedzame karpers. Er worden nu nieuwe kleine visjes terug uitgezet zodat het project terug kan starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *