Snit en naad in Saint-Irénée

Bij ons laatste bezoek hadden onze naaisters in Saint-Irénée al wel een dak boven het hoofd maar nog geen deftig werkmateriaal. Sinds het voorjaar van 2023 is het lokaal volledig afgewerkt met een vloer, ramen, ruime tafels en krukjes om te naailessen optimaal te kunnen organiseren en mooie kledingstukken te maken.

Voor het naaiatelier van Matadi konden we met giften uit de parochie Eys in Nederland een borduurmachine kopen. Deze gaat niet alleen werk en een inkomen verschaffen aan een man, maar de winst van het borduurwerk gaat ook gebruikt worden om extra materiaal en naaibenodigdheden aan te kopen voor de lessen coupe et couture. Deze lessen worden immers in elke parochie volledig gratis aangeboden aan onze kind-moedertjes, jonge analfabete meisjes en weduwen.

In de zomer van 2023 hebben bijna alle ateliers ook extra naaimachines ontvangen, want de Chinese Singer-machines verslijten snel. Nu er ook bijna in elke parochie zonnepanelen zijn, kunnen we ook meer elektrische machines kopen om op te oefenen. Heeft u ergens nog een machine staan in goede staat die u niet meer gebruikt, we komen ze graag halen. We weten al dat de kwaliteit van onze oude machines nog altijd beter is dan van de nieuwe die daar verkocht worden, de prijs is daar echter ook een stuk lager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *