Ons bijenproject bloeit!

Midden november 2022 diende we het laatste luik (3de jaar) van ons bijenproject in bij de provincie Oost-Vlaanderen. In 5 extra dorpen willen we ook 25 mensen de kans geven om de opleiding te volgen tot imker.

Mondiale solidariteit, provincie Oost- Vlaanderen had lof voor onze inspanningen en kende ons een subsidie toe van 7.000 euro waardoor de opleiding dadelijk kon starten. Een hele week verbleven deze mensen op de parochie om de lessen te volgen.

Daarnaast konden we er ditmaal onmiddellijk praktijklessen aan toevoegen want we hebben immers al 25 personen die nu intensief met de bijenteelt bezig zijn.

Kortelings krijgen ze allemaal hun 4 bijen- kasten en de nodige uitrusting bestaande uit een pak en laarzen en alle toebehoren om te starten. Nu nog hopen dat de bijen- kasten snel gevuld zijn met raten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *