Van sanitaire verbeteringen tot de realisatie van onze droomschool

Enkele jaren geleden hadden we vooral oog voor het bouwen van nieuwe klassen. Ettelijke bezoeken aan onze parochies later zijn we overtuigd dat we ook het sanitair altijd onder handen moeten nemen. Zo ook in Saint-Camille waar men amper over 1 toilet voor de lagere school beschikte zodat het tijdens de recreatie steeds lang aanschuiven was. Bij de bovenbouw van drie extra klassen werden daar ook toiletten gebouwd die nu gebruikt worden door de meisjes.

Door het slim verplaatsen van de toegang tot de parochie konden beneden 4 toiletten voor jongens gerealiseerd worden, een opluchting voor alle leerlingen. De klimaatverandering zorgde vorige winter en in het voorjaar in Congo voor hevige stortbuien die grote erosie veroorzaakte rond onze school in Matadi. We maakten dan ook middelen vrij om een nieuwe muur te bouwen om niet alleen de school tegen erosie te beschermen maar ook tegen indringers die onze leerlingen lastigvielen.

Ondertussen groeide ons spaarpotje voor de bouw van de nieuwe kleuter- en lagere school in Saint-Irénée, Kinshasa gestaag verder. De aankoop van de grond nam echter een onverwacht grote hap uit het budget. We konden dus nog steeds niet starten. De tentoonstelling in de Sint-Niklaaskerk bood ons wel veel gelegenheid tot bekendmaking maar de vele buitenlandse toeristen openden toch niet krachtig de geldbeugel.

Het laatste duwtje kwam van het Wereldhuis in Roeselare. Door middel van het “Wereldhuis” ondersteunt de provincie West-Vlaanderen projecten in en met het Zuiden. Ons bouwproject en de reeds gespaarde middelen werden goed onthaald. En nu zijn we fier om te melden dat dankzij alle giften samen we eindelijk kunnen starten met de bouw van onze nieuwe droomschool waar kinderen in ruime klassen onderwijs kunnen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *